micro IV: presentatie + werkplaats

Probleem: bij dit idee ga ik 104 afbeeldingen moeten kunnen preloaden… Daarvoor is al een media-server nodig geloof ik @bart?

Ik ga er van uit een klein platform te bouwen voor de uitstalling van mijn werk en documentatie. Aangezien het alfabet het grondthema is kan het ook een overzicht bieden. Daarom ben ik van plan om alle 26 letters op de voorpagina te exposeren. De pagina bestaat uit de titel, een beknopte uitleg over het project en het alfabet. Elke letter is klikbaar. De bijhorende tools (met een korte caption) verschijnen vanboven bij het hooveren over de letters.

In de uitleg worden de drie verschillende uitvoeringen van mijn apparaten uitgelegd. Deze termen zijn rechtstreeks klikbaar in de tekst. Onder de tekst komen de drie filters nog eens te staan. Zo kan het  uitgestelde alfabet veranderd worden tussen het Romeinse type, Frans Gothisch Cursief en de verschillende uitvoeringen van het Steen Der Wijzen symbool. De kijker heeft op deze manier een overzicht over al de uitvoeringen én een klikbaar menu. 

Deze 3 opties moeten visueel duidelijk zijn. daarom worden de twee andere opties bijvoorbeeld geschrapt of de aangeklikte filter onderstreept

Bij het klikken op één van de letters komt de bezoeker op een aparte pagina met beeldmateriaal en uitleg over proces van de betreffende tool. Deze uitleg volgt altijd een vast stramien (zie blog), licht gebaseerd op de wetenschappelijke vereisten van een logboek. 

Ook al ben ik een voorstander van de limieten van tastbaar leesmateriaal: websites bieden nu eenmaal veel meer mogelijkheden qua media. Vooral films en foto’s zijn erg belangrijk bij mijn uitleg om de bezoeker te laten inleven in mijn project. Daarnaast zijn interactieve menu’s interessant om veel info te kunnen bundelen op slechts één plek. 

Ten tweede zijn er veel vormgeving opties. Ik wil bijvoorbeeld zien hoe het er zou uitzien als de tools op de homepage sticky zouden blijven. Het is een belangrijk een werkend wireframe te maken alvorens het plan in praktijk. om te zetten.  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *