BP.1: Tijdvisualisaties

BP.1 > BP.2 > BP.3 > BP.4 > …

Dit is deel 1 van mijn proces door dit onderwerp & een doel vinden.
Ondertussen is het wat bijgestuurd geweest, lees dat hier:
Volgende (deel 2) & deel 3 >>>

De opzet is om mijn bestaande collectie van tijdsvisualisaties, in een opdracht van vorig jaar, aan te vullen door in mijn bachelorproef te werken rond lineaire tijdslijnen, en niet cyclische tijdslijnen.

Uit deze collectie wil ik één à drie visualisaties halen om die dan uit te lichten en zo goed mogelijk uit te lichten.
Het is de bedoeling dat ik mezelf content opleg waar ik dan de juiste visualisatie voor moet ‘matchen’. Ik dacht aan een handleiding of een soort van gids op te stellen, en dan de highlights misschien hun eigen plek laten in nemen.

Voor de content/inhoud wil ik een mengeling hebben van basis – medium – complex zodat die ook voelbaar zouden worden in de tijdsvisualisaties.

7 thoughts on “BP.1: Tijdvisualisaties”

 1. ik ben niet zeker of ik het opzet goed begrijp. [hier lees ik dat je niet zozeer zelf een tijdlijn over iets (gene editing] wil maken, maar een ‘archief van tijdlijnen’ aan zal leggen ]

  dit kan ik niet plaatsen:
  Voor de content/inhoud wil ik een mengeling hebben van basis – medium – complex zodat die ook voelbaar zouden worden in de tijdsvisualisaties.

  rekening houdend met hoe je nu je ook al verder geevolueerd bent in je onderzoek > misschien tijd om je opzet nog eens opnieuw formuleren. wat is het? wat doet het? wie mag er aankomen?

  tekst : aanvullingen en aanpassingen:
  Uit deze collectie wil ik één à drie visualisaties halen om die dan uit te lichten en zo goed mogelijk uit te lichten. (twee maal uitlichten)

  ‘[ Ik dacht aan een handleiding of een soort van gids op te stellen, ] en dan de highlights misschien hun eigen plek laten in nemen.
  > eerste deel vervang door: ‘Ik overweeg een handleiding, een soort gids te maken.’
  > dit tweede deel begrijp ik niet – welke highlights?

  vervang: ‘wil ik een mengeling hebben van basis – medium – complex ‘ door
  > wil ik een mix van basis – medium – complex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *