Graduation show platform: 3 steps deeper

Een analyse van jouw netwerk.
Online
– Ik heb een Instagram pagina die ik alleen gebruik om andere mensen te volgen, hierdoor weinig publiek maar voornamelijk leeftijdsgenoten.
– Naast school hou ik van digitaal tekenen en dit doe ik op de site Deviantart/eclipse. Hier ken ik mensen van over de hele wereld die dezelfde hobby delen; vaak ook mensen van verschillende sectoren & leeftijden. Hier heb ik mijn grootste ‘following’, om het zo te noemen.
– Ik heb een Facebook voor contact met school/vrienden, ook heb ik een Linkedin en een Behance die ik eigenlijk niet gebruik.

Offline
– Meeste mensen die ik ken zijn studenten/leeftijdsgenoten/schoolvrienden, ik heb ook in een jeugdbeweging gezeten (JNM).
– Ik denk dat ik persoonlijk een beperkte kring heb, maar vaak kan ik mensen bereiken via familie leden die in bedrijven of instituten werken.

Een omschrijving van wat je graag doet / graag meer zou doen.
Algemeen
Ik merk dat ik graag meewerk in dingen op te bouwen; zowel fysiek als mentaal, ik vind het fijn om samen met mensen te brainstormen, zo een ping-pong systeem te hebben om zo tot concrete ideeën te komen. Het is intens vermoeiend maar persoonlijk geeft me dat veel voldoening. Dit is omdat er dan nog geen heel grote grenzen zijn en je zo wild mag denken als je wilt.
Wat mij ook heel gelukkig maakt is de fase waarin je je project bijna ziet afronden, ik voel me altijd als een ‘trotse ouder’ op dat moment.

Schoolopdrachten
We hadden opdracht van Inge Gobert in 1ste jaar, 2e semester om foto’s te nemen van 10 objecten die een betekenis hebben voor jou. Uit deze gecombineerde database, moesten we een soort van verhaallijn nemen en daar iets rond maken. Ik heb toen een logboek gemaakt over het gebruik van deze objecten op een reis op een schip, die verloren is geraakt en waarvan de crew hun geestelijke gezondheid kwijtraakt door de reis heen. Proberen een verhaallijn te vinden in willekeurige objecten vond ik fascinerend, het motiveerde me zo zelfs dat ik gemakkelijk 10 ideeën had voor het project. Dat gevoel heeft me vaak door andere moeizame opdrachten geholpen.

Een opdracht van Johan Van Looveren in 2e jaar, 2e semester, postkaartjes sturen met persoonlijke data. Het concept was heel speels maar deed je ook goed nadenken over het afbeelden van informatie zonder dat je daar 12 weken over moest nadenken. Het snelle aspect maar ook dat je niets super afgewerkt hoefde af te leveren, vond ik verfrissend.

De daarop volgende opdracht, van dezelfde docent & zelfde jaar, was om uit je postkaarten iets uit te halen en daar rond te werken. Ik focuste op cyclische tijd te leren visualiseren, door een kaart te maken met 10 verschillende manieren om cyclische tijd af te beelden. Ernaast lijstte ik voor- en nadelen van deze manieren. Het idee om te focussen op één aspect van visualiseren heeft me eigenlijk veel bijgeleerd over het kijken naar visualisaties.

Paper schrijven voor Boris Debacker, 2e jaar, 2e semester. Het feit dat we een heel science-fiction richting konden uitgaan, ik schreef over het gebruik van gene-editing in de wereld en in de kunst, maar door het nog altijd te linken met onze sector, vond ik ook verfrissend en het motiveerde me zelfs zo hard dat ik daar nu mijn bachelorproef op verder zet.

Buiten School
– Ik teken graag in het algemeen, zijnde digitaal als ‘real life’. Het werkt als een uitlaatklep voor mij.
– Sporten zoals muurklimmen en boogschieten geven me een kick, omdat ze volgens mij juist zo dicht bij de natuur staan. Ik hou van bergachtige omgeving en het idee van handen in de aarde om te planten of om insecten te observeren, geeft me het gevoel dat ik ‘leef’.

Voorbeelden van ervaringen die indruk hebben gemaakt.
– Ik heb op enkele vrijwilligers festivals meegeholpen (Toernee Mondi’alle te Halle, Halaai Xale te Lubbeek), ik vind het fijn om mensen te helpen en zo een samenhorigheid te voelen met de andere vrijwilligers. Ik voel me graag ook ‘nuttig’ en zo’n evenementen geven me dat gevoel wel.
– Ik heb de kans gehad om als jobstudent te werken bij Colruyt in de grafische afdeling. Ik vond het heel spannend, het was verrijkend en ik ervaarde het deels als een stage.
– Mijn eerste festival & concert ga ik nooit vergeten, maar ik heb een concert bijgewoond van Our Last Night, bij wie ik het gebruik van de bassen heel ‘kicking’ vond & Cosmo Sheldrake, die live improviseert heeft een geweldige sfeer gecreëert, zoals ik zei bij ‘buiten school’ opdeling hierboven, het geeft me een gevoel dat ik ‘leef’, en dat heeft toch wel iets geruststellends.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *