BP.8: Testen 4.0

BP.1 > BP.2 > BP.3 > BP.4 > BP.5 > BP.6 > BP.7 > BP.8

Er waren in de vorige feedback enkele dingen aangehaald, maar vooral structurele fouten waardoor ik genoodzaakt was om de tijdslijn even opnieuw te maken.
Dit betekent:
– De volgorde van de ‘velden in genetica’ zijn op een hiërarchische wijze gezet zodat het ‘voortvloeien’ van velden uit anderen, op een meer natuurlijke manier zou gebeuren.
– Kleuren en de breedte van de balken zijn lichtjes aangepast
– Er is een grid toegepast waardoor de tijdslijn ook meer zoals een meetlat werkt en de ijkingspunten logischer staan
– Typografische fouten verbeteren

LINK klikbare versie:

https://xd.adobe.com/view/51b51311-d26d-4ba9-7744-72358b59235f-2784/?fullscreen&hints=off

  • Het grid werd eerst gebouwd:
    Nu staat alles correct en zijn de cijfers kleiner, ze storen niet meer maar zijn wél nog altijd even leesbaar. En elk tien jaar werd aangeduid met een vet font op het jaartal. Ook werd beslist om het grid onder de tijdslijn te houden, voor een referentie te creëren voor de lezer.

De tekst blok van de vorige test stond al vast, die werd ook nog toegevoegd.
Dankzij dit, valt ook de vorige ‘inklap’ versie weg, waardoor we overblijven met deze finale versie.

  • Dan bouwde ik de kleurbanden, en koos om het nut van de regenboogkleuren af te wegen tegen een gedefiniëerd kleurenpallet.

Tussen deze mogelijkheden,ga ik voor de blauwe-oranje versie, want rood-groen lijkt alsof iets fout of juist is – blauw-oranje is onpartijdig en contrasterend. Kleuren kunnen nog enigszins verfijnd worden, maar ik denk dat ik me hierbij ga houden. Regenboog was goed om verschillen te laten zien, maar ik geloof door in tonen en tinten te werken, dat dit ook kan worden behaald.

  • De volgorde van de genetische velden werd aangepast, hier een schets hoe ik het aanpakte:

Het was voor de hand liggend om de ‘eerste’ velden (vertikaal gezien) Klassieke genetica en Evolutionaire genetica ook als eerst geplaatst te zien. Van hieruit stromen de velden Genomics, Genetische testen, Planten genetica, Human Genetics, Ontwikkelingsgenetica en Epidomiologische genetica.
Velden die nog een rol spelen in de genetica, maar niet bij de vorige twee takken behoorden, zijn Genetic engineering, Moleculaire genetica, Microbiële genetica, en ‘Extra’.
Onder aanraden en zelf inzien, zijn de twee stroomstructuren eerst getoond (horizontaal gezien), dan pas de rest. De link tussen hen wordt aangeduid door de kleur en door de fysieke verticale band die hen aan elkaar connecteert.

Hieronder hoe het grid + kleur er uitzien met alle gemarkeerde gebeurtenissen.

Nu past de tijdslijn op een normale 1920×1080 desktop beeldscherm.

Hieronder de tijdslijn in de webpagina + alle teksten die er bij moesten worden toegevoegd, zoals de legende, de teksten die uitlegden welk veld ze waren, en de introductie tot het werk. De webpagina heeft een beetje een nieuwe look gekregen, en ook de tweede pagina, ‘Werkproces’ is al verder uitgewerkt.

Bovenaan was de link naar de XD versie, maar hierbij nog eens:

https://xd.adobe.com/view/51b51311-d26d-4ba9-7744-72358b59235f-2784/?fullscreen&hints=off

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *