Jury – Laatste Post

Link naar Webpagina:

https://xd.adobe.com/view/51b51311-d26d-4ba9-7744-72358b59235f-2784/?fullscreen

In deze link zien we zowel de webpagina en het werk zelf, als mijn presentatie voor de Jury. Deze is onder de noemer ‘Werkproces’.

Als men op de link ‘Werkproces’ klikt, komt de pagina tevoorschijn die heel de uitleg geeft van begin tot het einde. Al de opgenoemde punten zullen besproken worden in mijn presentatie de 23e.

Mijn Thesis: Genbewerking door de tijd heen (blogpost)

Wat is er veranderd

Laadpagina

Er is een laadpagina toegevoegd geweest met een korte animatie, nadat user-testing me heeft bijgeleerd dat een hint naar scrollen een goed idee is. Plus, zo zien we de tijdslijn in een oogopslag, we worden nieuwsgierig en gaan verder kijken.
De laadpagina komt alleen op wanneer men de eerste keer op de pagina belandt (of elke keer als men de XD link refresht). Het duurt ook enkel 4 seconden.

(Home) Tijdslijn pagina

  • De header heeft vorm en een kleur; er is een DNA helix als symbool, zowel om de gebruiker aan te geven op welke pagina die zich bevindt, maar ook om de thema van genetica te benadrukken.
  • Er zijn top-down buttons voor de gebruiker om snel door de pagina heen te gaan, ook al kan men manueel door alles scrollen.
  • Er is ook de optie om per eeuw door te klikken, als de gebruiker al specifieker gaat zoeken.
  • Door naar beneden te scrollen, zag men de veldnamen van de genetica niet meer, nu hebben ze een vaste plek zodat de gebruiker ze nog kan raadplegen. Door de tijdslijn heen is er nu ook een vette lijn om de 10 jaar, een referentie punt voor de gebruiker.

Werkproces pagina

  • De volledige werkproces staat er en is gebaseerd op de structuur en volgorde van mijn thesis.
  • Men kan horizontaal doorklikken om per ‘hoofdstuk’ een gallerij van afbeeldingen en hun uitleg te lezen.
  • Vervolgens is er een analyse van de huidige tijdslijn, wat mijn uitleg is per keuze, elk element is uitgelicht doordat er op wordt ‘ingezoomd’.
  • Daaropvolgend is een korte uitleg op bepaalde elementen die men op de webpagina kan terugvinden.
  • Ten slotte is er een paragraaf die terugdenkt aan de Live Performance blogpost, waarin ik i.p.v. naar het verleden kijk voor deze tijdslijn, ik naar de toekomst en speculative design kijk zoals ik dat in mijn paper had gedaan vorig jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *