Categories
Bachelorproef In-house_critical (Hilde) In-house_presenting (Bart)

VideoBlog 05

Categories
Bachelorproef Uncategorised

jury presentasie

http://www.fixydesign.com/23062020_jury

https://fixydesign.com/kerncentrales/

Categories
Bachelorproef

Website Responsive

In deze post wil ik mijn finaal product aanreiken. Maar om deze te bekijken op de manier waar voor dezen gemaakt is met name responsieve heb ik hier onder een stappen plan gezet waar door je de website op alle formaten kan bekijken. Elke maal dat u van scherm grote verandert vergeet niet om de pagina te her laden zo zullen de data visualisaties zich aanpassen aan het formaat waar u zich in bevind. In Chrome is het om niet te vergeten het responsieve icon aan te vinken en kan kan u van slag met onderstaande foto’s. Bij Safari is het belangrijk dat u altijd nagaat of de 2x functie aanstaat zo heeft u de beste resolutie. Ik heb één formaat 800 x 600 niet ontworpen omdat dit formaat bijna niet meer wordt gebruikt voor de rest zouden alle format moeten werken. Als er problemen zijn aarzel dan niet contact opnemen met mij en ik help u zo snel ik kan.

https://fixydesign.com/kerncentrales/

Voor Chrome:

Voor Safari:

tot op de jury 🙂

Categories
Bachelorproef Onderzoekspraktijk (Johan)

Thesis

Categories
Uncategorised

videoBlog 04

https://fixydesign.com/kerncentrales/

De Kerncentrale business.

Wanneer je het woord business hoort, dan roept dit een aantal vragen op zoals wat, waar, hoeveel,… Wist je dat België 7 aantal kerncentrales heeft met een totaalcapaciteit van 5,930MWe verpsreid over de gemeente Mol, Doel, Tihange

ROBBE VAN MOLLE

De serie Chernobyl was het uitgangspunt voor heel wat vragen die bij me opkwamen. Zo vroeg ik me een aantal zaken af: hoeveel kerncentrales zijn er op wereldvlak? Waar bevinden deze zich? Welke capaciteit hebben ze? Na wat opzoekwerk kwam ik terecht op World Nuclear Association(WNA). Deze organisatie beschikt over een grote database. Hiermee kon ik verder aan de slag om een antwoord te vinden op mijn vragen. Hieronder vind je een visuele weergave op volgende vragen: hoeveel kerncentrales zijn er, zijn deze actief / in opbouw / lange tijd gesloten / permanent gesloten, wat s hun energiecapaciteit wereldwijd en in België, wanneer werd welk type met welke capaciteit gebouwd, wie zijn de operatoren, aantal kerncentrales met hun capaciteit per land, waar bevinden de kerncentrales zich.

Categories
Bachelorproef

Responsive data web comments (hack)

Dag Robbe

Geen post te vinden waar ik deze commentaar kan schrijven, dus ‘hack’ ik maar even je blog en maak zelf een post aan. 😉

Wetende dat je nog aan het werk bent en de meeste zaken wel goed zullen komen zal ik hier toch kort en krachtig reageren op de evolutie van je ‘Responsive data web’. Nu enkel op ‘mobile phone’ formaat want deze moet eerst goed zitten, met telkens een ‘screenshot’ en een ‘comment’.

Goed dat je nu aan het vormgeven en leren bent door direct ‘live’ te coderen. Dit zal wat langer duren maar daaruit zal je ook veel leren en een gewoonte aanleren om snel te beginnen testen en maken.

Nu ik de twee titels hierboven bij elkaar zie bedenk ik dat je eigenlijk evengoed een artikel/webpagina had kunnen maken over ‘responsive data visualisation’ met verschillende test data visualisaties in. Zodat je geen tijd moest steken in het vinden en begrijpen van info en data over kerncentrales maar sneller tot de visualisaties zelf kon komen.

Indien deze website publiek zou gaan, zou dit verwarring geven.

Waarvoor dient de redelijk grote wit ruimte bovenaan? komt er nog een ‘header’ met een ‘menu’?

Zoals Hilde je al liet weten, gebruik van enkel kapitalen in een volledige zin is moeilijker te lezen. Zeker rode tekst op wit voor ‘mobile’ en dan nog eens in kapitalen leest niet vlot. Dit enkel gebruik van kapitalen komt waarschijnlijk van het gebruik van ‘kleinkapitalen’, hoofdzakelijk gebruikt voor briefhoofden, naamkaartjes, …

Je plaats hier een data visualisatie direct volledig en dan animeer je daarover de info dat eigenlijk gedeeltelijk de legende is.

Waarom animeer je dan ook niet de datavisualisatie?

Want:

  • Je onderzoek gaat over ‘responsive data visualisation’.
  • Dit zou de bezoeker meer inzicht geven in de data, zowel inzichtelijk als gevoelsmatig.
  • Geef een extra ‘touch’.
  • Maakt gebruik van de techniek die je toch al gebruikt maar niet genoeg lijkt het.

Van wat zijn dit het totaal aantal kernreactoren? Dit zal in je uiteindelijke tekst bovenaan komen maar zou duidelijker zijn dat dit hier toch terug aangegeven is. Want vele bezoekers zullen de tekst niet of volledig lezen.

Soms een korte uitleg soms niet. Dit fel licht rGb groen leest niet gemakkelijk op die achtergrond.

“Voor lange tijd gesloten: 2” best op één lijn. End at wil niet hetzelfde zeggen dan je uitleg; “Dit zijn noodcentrales …”.

“Permanent uit: 160” vind ik merkwaardig klinken. “Niet meer actief …” vind ik beter.

Ook hier moeilijk leesbare tekstblokken in enkel kapitalen.

Met de data visualisatie daaronder ben je nog ‘responsive’ aan het maken, dus laat ik even zo.

Met dit deel ben je ook nog bezig maar geef nu al mee dat het moeten ‘scrollen’ doorheen data visualisaties eigenlijk niet werkt en geen optie is. 😉 Tenzij dat het ‘scrollen’ een integraal gedeelte van de data visualisatie is.

Veel plezier met het verder coderen, tot de volgende post.

Kort vervolg:

Detail: Kleur van ‘bolletjes’ in data visualisatie en legende verschilt wat. Waarschijnlijk komt dit door verschillende kleur ‘codering’?

Hier uitkijken met kaart die 100% width staat. Tijdens het naar beneden ‘scrollen’ blokkeert de ‘scroll’ wanneer je met de ‘cursor’ over de kaart komt en begin je in de kaart te ‘zoomen’. Waardoor je dan ook niet meer verder naar beneden kan ‘scrollen’ om de volledige kaart te zien, tenzij met de ‘scrollbar’. Dit is een interactie probleem waar je een oplossing voor moet vinden.

Melding van een mogelijke ‘bug’ in je code: Wanneer ‘website’ eerst geopend in ‘desktop browser’ dan zijn al de data punten, bollen, rood. Wanneer deze eerst geopend in ‘Responsive Design Mode’ zijn deze in verschillende kleuren, zoals het waarschijnlijk moet.

Categories
Uncategorised

videoBlog micro4_03

Categories
Uncategorised

videoBlog 03

Categories
Uncategorised

videoBlog micro4_02

Categories
Uncategorised

Grappen & Grollen